TRACEABILITY
The tradition of olive growing is matched with modern practices and respect for the environment. Our belief is that it is also essential that the consumer will be able to learn about the whole process of creating the final product before he or she picks it from the shelf. For this reason, our company YANNI’S OLIVE GROVE organized and adopted the product’s traceability table which makes it very simple to follow the product’s “journey” from the tree to the shelf or the table. Using a LOT NUMBER which can be seen on the outer package, one can immediately trace out the exact field of origin of the product, as well as information about the mill, the bottling process and generally the whole production chain, and the technical data of it.
You may begin your journey !
ΌΝΟΜΑ ΠΡΟΙΌΝΤΟΣ / PRODUCT NAME | MICOIL |
ΤΎΠΟΣ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟΥ / TYPE OF EXTRA VIRGIN OLIVE OIL | ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΙΑΚΌ / MULTI- VARIETAL |
ΕΊΔΟΣ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟΥ / CHARACTER OG EXTRA VIRGIN OLIVE OIL | ΜΊΓΜΑ ΑΓΟΥΡΈΛΑΙΩΝ / BLEND OF EARLY HARVEST EXTRA VIRGIN OLIVE OILS |
ΑΡΙΘΜΌΣ ΕΛΑΙΏΝΑ / NUMBER OF OLIVE GROVE | YANNI’S OLIVE GROVE
No 01,02,03,04,05,06,07,08,09,10+ ΕΛΑΙΏΝΕΣ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΊΟΥ / METAGITSI OLIVE GROVES |
ΠΟΙΚΙΛΊΑ ΕΛΑΙ’ΌΔΕΝΤΡΩΝ / VARIETY OF OLIVE TREES | ΧΟΝΔΡΟΕΛΙΆ ΧΑΛΚΙΔΙΚΉΣ, ΓΑΛΑΝΉ ΧΑΛΚΙΔΙΚΉΣ, ΑΓΡΙΕΛΙΆ ΧΑΛΚΙΔΙΚΉΣ ΜΠΟΛΙΑΣΜΈΝΗ ΜΕ ΧΟΝΔΡΌ ΕΛΙΆ ΧΑΛΚΙΔΙΚΉΣ / CHONDROELIA CHALKIDIKIS, GALANI AND WILD CHALKIDIKI OLIVE TREE INOCULATED WITH CHONDROELIA CHALKIDIKIS OLIVE TREE |
ΠΕΡΙΟΧΉ ΠΡΟΈΛΕΥΣΗΣ / AREA OF ORIGIN | ΧΑΛΚΙΔΙΚΉ ΕΛΛΆΔΑ / CHALKIDIKI GREECE |
ΠΑΡΑΓΩΓΌΣ / PRODUCER | ΓΙΆΝΝΗΣ ΠΡΟΔΡΌΜΟΥ/ YANNIS PRODROMOU |
ΚΩΔΙΚΌΣ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΊΟΥ / MILLING CODE | ΚΩΔΚΌΣ / CODE 9014 VOUZA |
ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ ΈΚΘΛΙΨΗΣ / EXTRACTION DATE | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr |
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ ΈΚΘΛΙΨΗΣ / EXTRACTION TEMPERATURE | MAX 27 C |
ΤΎΠΟΣ ΈΚΘΛΙΨΗΣ / TYPE OF EXTRACTION | ΔΙΦΑΣΙΚΉ ΈΚΘΛΙΨΗ ΕΝ ΨΥΧΡΏ / TWO PHASE COLD EXTRACTION |
ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΉΡΙΟ / BOTTLING AND PACKING | ΚΩΔΙΚΌΣ 18396 / CODE 18396
YANNI’S OLIVE GROVE EL 40347 |
ΗΜΕΡΜΟΜΗΝΊΑ ΛΉΞΗΣ / EXPIRY DATE | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr |
ΟΞΎΤΗΤΑ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΉ / ACIDITY DURING PRODUCTION | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr
Όριο / limit 0,8 % |
Κ 232–270 ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΉ / Κ 232–270 DURING PRODUCTION | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr
Όριο / limit 2,5 / 0,22 |
ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΊΑ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΉ / PEROXIDEVALUE DURING PRODUCTION | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr
Όριο / limit 20 meqO2/kg |
ΔΚ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ / DK DURING PRODUCTION | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr
Όριο / limit 0,01 |
ΦΡΟΥΤΏΔΕΣ ΠΙΚΡΌ ΠΙΚΆΝΤΙΚΟ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΉ / FRUITY BITTER PUNGENT DURING PRODUCTION | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr |
ΌΝΟΜΑ ΠΡΟΙΌΝΤΟΣ / PRODUCT NAME | OLIVE SNACK |
ΑΡΙΘΜΌΣ ΕΛΑΙΏΝΑ / NUMBER OF OLIVE GROVE
|
YANNI’S OLIVE GROVE
No 01,02,03,04,05,06,07,08,09,10,11,12,13, |
ΠΟΙΚΙΛΊΑ ΕΛΑΙΌΔΕΝΤΡΩΝ / VARIETY OF OLIVE TREES | χονδροελιά χαλκιδικής, αγριελιά χαλκιδικής μπολιασμένη με χονδροελιά χαλκιδικής / chondroelia chalkidikis, and wild chalkidiki olive tree inoculated with chondroelia chalkidikis olive tree |
ΠΕΡΙΟΧΉ ΠΡΟΈΛΕΥΣΗΣ / AREA OF ORIGIN | ΧΑΛΚΙΔΙΚΉ ΕΛΛΆΔΑ / CHALKIDIKI GREECE |
ΠΑΡΑΓΩΓΌΣ / PRODUCER | ΓΙΆΝΝΗΣ ΠΡΟΔΡΌΜΟΥ / YANNIS PRODROMOU |
ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΉΡΙΟ / BOTTLING AND PACKING | ΚΩΔΙΚΌΣ 18396 / CODE 18396
YANNI’S OLIVE GROVE EL 40347 |
ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ / PRODUCT NAME | FINEST |
ΤΥΠΟΣΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ / TYPE OF EXTRA VIRGIN OLIVE OIL | ΜΟΝΟΠΟΙΛΙΛΙΑΚΟ / SINGLE- VARIETAL |
ΕΙΔΟΣΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ / CHARACTER OG EXTRA VIRGIN OLIVE OIL | ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ / EARLY HARVEST EXTRA VIRGIN OLIVE OIL |
ΑΡΙΘΜΟΣΕΛΑΙΩΝΑ / NUMBER OF OLIVE GROVE | YANNI’S OLIVE GROVE No 02,03,04,05,06,07,08,09,10 |
ΠΟΙΚΙΛΙΑΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΩΝ / VARIETY OF OLIVE TREES | ΧΟΝΔΡΟΕΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΠΟΛΙΑΣΜΕΝΗ ΣΕ ΑΓΡΙΕΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ / WILD CHALKIDIKI OLIVE TREE INOCULATED WITH CHONDROELIA CHALKIDIKIS OLIVE TREE |
ΠΕΡΙΟΧΗΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ / AREA OF ORIGIN | ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ / CHALKIDIKI GREECE |
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ / PRODUCER | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ / YANNIS PRODROMOU |
ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟΥ / MILLING CODE | ΚΩΔΙΚΟΣ 9014 / CODE 9014
VOUZA. |
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΕΚΘΛΙΨΗΣ / EXTRACTION DATE | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr |
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΕΚΘΛΙΨΗΣ / EXTRACTION TEMPERATURE | MAX 27 C |
ΤΥΠΟΣΕΚΘΛΙΨΗΣ / TYPE OF EXTRACTION | ΔΙΦΑΣΙΚΗ ΕΚΘΛΙΨΗ ΕΝ ΨΥΧΡΩ / TWO PHASE COLD EXTRACTION |
ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ / BOTTLING AND PACKING | ΚΩΔΙΚΟΣ 18396 / CODE 18396
YANNI’S OLIVE GROVE EL 40347 |
ΗΜΕΡΜΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ / EXPIRY DATE | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr |
ΟΞΥΤΗΤΑΚΑΤΑΤΗΝΠΑΡΑΓΩΓΗ / ACIDITY DURING PRODUCTION | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr
Όριο / limit 0,8 % |
Κ 232–270 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ / Κ 232–270 DURING PRODUCTION | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr
Όριο / limit 2,5 / 0,22 |
ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΑΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ / PEROXIDEVALUE DURING PRODUCTION | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr
Όριο / limit 20 meqO2/kg |
ΔΚ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ/ DK DURING PRODUCTION | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr
Όριο / limit 0,01 |
ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ ΠΙΚΡΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ / FRUITY BITTER PUNGENT DURING PRODUCTION | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr |
ΜΕΤΡΗΣΗ ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΩΝ / PHENOLICCOMPOSITION | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr
Limits for |
ΌΝΟΜΑ ΠΡΟΙΌΝΤΟΣ / PRODUCT NAME | FAMILY |
ΤΎΠΟΣ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟΥ / TYPE OF EXTRA VIRGIN OLIVE OIL | ΜΟΝΟΠΟΙΛΙΛΙΑΚΌ / SINGLE- VARIETAL |
ΕΊΔΟΣ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟΥ / CHARACTER OG EXTRA VIRGIN OLIVE OIL | ΑΓΟΥΡΈΛΑΙΟ / EARLY HARVEST EXTRA VIRGIN OLIVE OIL |
ΑΡΙΘΜΌΣ ΕΛΑΙΏΝΑ / NUMBER OF OLIVE GROVE | YANNI’S OLIVE GROVE
ΕΛΑΙΏΝΕΣ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΊΟΥ / METAGITSI OLIVE GROVES |
ΠΟΙΚΙΛΊΑ ΕΛΑΙΌΔΕΝΤΡΩΝ / VARIETY OF OLIVE TREES | ΓΑΛΑΝΉ ΧΑΛΚΙΔΙΚΉΣ / GALANI CHALKIDIKI OLIVE TREE |
ΠΕΡΙΟΧΉ ΠΡΟΈΛΕΥΣΗΣ / AREA OF ORIGIN | ΧΑΛΚΙΔΙΚΉ ΕΛΛΆΔΑ / CHALKIDIKI GREECE |
ΠΑΡΑΓΩΓΌΣ / PRODUCER | ΓΙΆΝΝΗΣ ΠΡΟΔΡΌΜΟΥ / YANNIS PRODROMOU |
ΚΩΔΙΚΌΣ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΊΟΥ / MILLING CODE
|
κωδικός / code 9014 Vouza
|
ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ ΈΚΘΛΙΨΗΣ / EXTRACTION DATE | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr |
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ ΈΚΘΛΙΨΗΣ / EXTRACTION TEMPERATURE | MAX 27 C |
ΤΎΠΟΣ ΈΚΘΛΙΨΗΣ / TYPE OF EXTRACTION | ΔΙΦΑΣΙΚΉ ΈΚΘΛΙΨΗ ΕΝ ΨΥΧΡΏ / TWO PHASE COLD EXTRACTION |
ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΉΡΙΟ / BOTTLING AND PACKING | ΚΩΔΙΚΟΣ 18396 / CODE 18396
YANNI’S OLIVE GROVE EL 40347 |
ΗΜΕΡΜΟΜΗΝΊΑ ΛΉΞΗΣ / EXPIRY DATE | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr |
ΟΞΎΤΗΤΑ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΉ / ACIDITY DURING PRODUCTION | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr
Όριο / limit 0,8 % |
Κ 232–270 ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΉ / Κ 232–270 DURING PRODUCTION | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr
Όριο / limit 2,5 / 0,22 |
ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΊΑ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΉ / PEROXIDEVALUE DURING PRODUCTION
|
Contact: welcome@yannisolivegrove.gr
Όριο / limit 20 meqO2/kg |
ΔΚ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΉ / DK DURING PRODUCTION | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr
Όριο / limit 0,01 |
ΦΡΟΥΤΏΔΕΣ ΠΙΚΡΌ ΠΙΚΆΝΤΙΚΟ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΉ / FRUITYBITTER PUNGENT DURINGPRODUCTION | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr |
ΜΈΤΡΗΣΗ ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΏΝ / PHENOLICCOMPOSITION | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr
Limits for Extra virgin olive oil 250 mg / kg Virgin olive oil 100 mg / kg olive oil 50 mg / kg |
ΌΝΟΜΑ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ / PRODUCT NAME | LIMITED PDO CHALKIDIKI |
ΤΎΠΟΣ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟΥ / TYPE OF EXTRA VIRGIN OLIVE OIL | ΜΟΝΟΠΟΙΛΙΛΙΑΚΌ / SINGLE- VARIETAL |
ΕΊΔΟΣ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟΥ / CHARACTER OG EXTRA VIRGIN OLIVE OIL | ΑΓΟΥΡΈΛΑΙΟ / EARLY HARVEST EXTRA VIRGIN OLIVE OIL |
ΑΡΙΘΜΌΣ ΕΛΑΙΏΝΑ / NUMBER OF OLIVE GROVE | YANNI’S OLIVE GROVE No 01 |
ΠΟΙΚΙΛΊΑ ΕΛΑΙΌΔΕΝΤΡΩΝ / VARIETY OF OLIVE TREES | ΧΟΝΔΡΟΕΛΙΆ ΧΑΛΚΙΔΙΚΉΣ / CHONDROELIA CHALKIDIKIS OLIVE TREE |
ΠΕΡΙΟΧΉ ΠΡΟΈΛΕΥΣΗΣ / AREA OF ORIGIN | ΧΑΛΚΙΔΙΚΉ ΕΛΛΆΔΑ / CHALKIDIKI GREECE |
ΠΑΡΑΓΩΓΌΣ / PRODUCER | ΓΙΆΝΝΗΣ ΠΡΟΔΡΌΜΟΥ / YANNIS PRODROMOU |
ΚΩΔΙΚΌΣ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΊΟΥ / MILLING CODE | ΚΩΔΙΚΟΣ 21765
GIANTZAKLIDIS |
ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ ΈΚΘΛΙΨΗΣ / EXTRACTION DATE | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr |
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ ΈΚΘΛΙΨΗΣ / EXTRACTION TEMPERATURE | MAX 27 C |
ΤΎΠΟΣ ΈΚΘΛΙΨΗΣ / TYPE OF EXTRACTION | ΔΙΦΑΣΙΚΉ ΈΚΘΛΙΨΗ ΕΝ ΨΥΧΡΏ / TWO PHASE COLD EXTRACTION |
ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΉΡΙΟ / BOTTLING AND PACKING | ΚΩΔΙΚΟΣ 18396 / CODE 18396
YANNI’S OLIVE GROVE EL 40347 |
ΗΜΕΡΜΟΜΗΝΊΑ ΛΉΞΗΣ / EXPIRY DATE | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr |
ΟΞΎΤΗΤΑ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΉ / ACIDITY DURING PRODUCTION | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr
Όριο / limit 0,35 % |
Κ 232–270 ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΉ / Κ 232–270 DURING PRODUCTION | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr
Όριο / limit 1,8 / 0,15 |
ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΊΑ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΉ / PEROXIDEVALUEDURING PRODUCTION | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr
Όριο / limit 15 meqO2/kg |
ΔΚ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΉ / DK DURING PRODUCTION | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr
Όριο / limit 0,00 |
ΦΡΟΥΤΏΔΕΣ ΠΙΚΡΌ ΠΙΚΆΝΤΙΚΟ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΉ / FRUITY BITTER PUNGENT DURING PRODUCTION | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr |
ΜΈΤΡΗΣΗ ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΏΝ / PHENOLICCOMPOSITION | Contact: welcome@yannisolivegrove.gr
Limits for Extra virgin olive oil 250 mg / kg Virgin olive oil 100 mg / kg olive oil 50 mg / kg |